ساختار اصلی مجموعه دیزل ژنراتور از موتور دیزل و ژنراتور تشکیل شده است. موتور دیزل به عنوان نیرو برای هدایت ژنراتور و تولید برق استفاده میشود. امروزه، دیزل ژنراتور در بسیاری از زمینهها مانند معادن، راه آهن، سایتهای میدانی، نگهداری ترافیک جادهای، کارخانهها، شرکتها و بیمارستانها و غیره به طور گسترده استفاده میشود. مجموعه دیزل ژنراتور به طور کلی از چهار قسمت تشکیل شده است: موتور دیزل، ژنراتور سنکرون AC، صفحه کنترل و پایه مشترک.
دیزل ژنراتور چگونه استفاده میشود؟
موتور دیزلی دینام را میچرخاند و جریان الکتریکی AC ایجاد میکند که این برای تأمین انرژی تجهیزات الکتریکی استفاده میشود. میتوان از آنها برای تهیه طیف وسیعی از مکانها مانند مدارس، بیمارستانها ، کارخانهها و خانهها استفاده کرد. آنها میتوانند به عنوان منبع اصلی برق یا در صورت قطع برق نیز استفاده شوند. ژنراتورها براساس برنامه دارای رتبه بندی مختلف هستند، چهار رتبه بندی اصلی وجود دارد، هر رتبه بندی با ساعت و ضریب بار محدود میشود.
- حالت آماده به کار اضطراری (ESP)
- توان محدود زمان (LTP ) برای برنامه های آماده به کار
- پیوسته (COP )
- قدرت با نرخ اولیه (PRP ) هنگامی که به عنوان منبع اصلی برق استفاده میشود.
ژنراتورها وقتی به عنوان آماده به کار استفاده میشوند، معمولا چیزی به نام Transfer Switch دارند. این یک وسیله مکانیکی است که اتصال ژنراتور به بار را همزمان با منبع تغذیه شبکه متوقف میکند. هنگامی که برق اصلی وجود دارد، اتصال همزمان یک ژنراتور باید با کنترلهای ویژه انجام شود تا آنها به طور موازی کار کنند. بدون این سیستم کنترل، ممکن است آسیب جدی به ژنراتور وارد شود و منجر به آتش سوزی شود. هنگامی که منبع تغذیه از کار افتاد، اتصال یک ژنراتور بدون جدا کردن آن از شبکه منجر به تغذیه مجدد شبکه میشود.
موتور دیزل
موتور دیزل، موتور احتراق فشاری با سوخت دیزل است. به طور گستردهای به عنوان اصلیترین عامل تولید واحد برق در محدوده 20 کیلو وات تا 5000 کیلو وات استفاده میشود. موتور دیزل به روشهای مختلفی طبقه بندی میشود. میتوان آن را متناسب با تعداد ضربه، روش خنک کننده، روش پذیرش هوا، تعداد سیلندر، ترتیب سیلندر و سرعت چرخش طبقه بندی کرد. اطلاعات دقیق به شرح زیر است:
1) طبقه بندی با توجه به تعداد ضربه ها ، دو نوع اصلی وجود دارد ، چهار ضربه و دو ضربه. با این حال ، موتور دیزل چهار زمانه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
2) طبقه بندی با توجه به روش خنک کننده ، دو نوع خنک کننده با آب و هوا وجود دارد. با این حال ، موتور دیزل خنک کننده آب به طور گسترده ای استفاده می شود.
3) طبقه بندی با توجه به روش پذیرش هوا ، حالت فوق شارژ (تنفس طبیعی) و سوپرشارژ وجود دارد.
4) با توجه به شماره سیلندر ، میله های افقی ، میله های موازی و موتور دیزل چند سیلندر وجود دارد.
5) طبق طبقه بندی سیلندر ، موتورهای دیزلی نوع خط ، نوع V ، افقی و نوع مخالف وجود دارد.
6) بر اساس طبقه بندی سرعت چرخش ، موتورهای دیزلی ساخته می شوند تا در هر دو سرعت کم ، متوسط یا با سرعت بالا بچرخند.
تعاریف:
ساختاردیزلی
موتور دیزلی اسب کار در ژنراتور است. سوخت دیزل را میسوزاند تا حرکت چرخشی ایجاد شود که برای چرخش دینام AC استفاده میشود.
دینام AC
دینام AC حرکت چرخشی موتور را به برق تبدیل میکند، که برای تأمین انرژی بار ژنراتورها استفاده میشود.
قاب پایه یا مخزن پایه
قاب پایه یا مخزن پایه وزن موتور دیزل و دینام را نگه میدارد. به خصوص در مدل های کوچک دیزل ژنراتور یک مخزن سوخت در پایه دیده شود، همچنین ممکن است نصبهای ضد لرزش را روی قاب پایه مشاهده کنید، که به جلوگیری از انتقال لرزش به قاب هنگام کار موتور کمک میکند.
صفحه کنترل ژنراتور
پانل کنترل ژنراتور را روشن و متوقف میکند، موتور و دینام را کنترل میکند تا نظارت، حفاظت و کنترل را فراهم کند. کنترل پنل و اطمینان از عملکرد صحیح همه موارد را به عهده دارد. همچنین می تواند هماهنگی را برای فعال کردن موازی اجرا فراهم کند. همچنین ممکن است با یک پنل ATS برای کارکرد خودکار برق شبکه استفاده شود.
دیزل ژنراتور چگونه کار می کند؟
وقتی به عنوان منبع اصلی تغذیه استفاده میشود (به عنوان مثال وقتی منبع تغذیه وجود ندارد یا شبکه برای استفاده از آن خیلی ضعیف است) از این به عنوان حالت جزیره (و یا حالت ذخیره) یاد میشود. در مواردی که نیازهای بزرگتری برای برق وجود دارد، میتوان چندین واحد کوچکتر را به طور موازی با استفاده از فرایندی که به نام همگام سازی شناخته میشود به یکدیگر متصل کرد.
دیزل ژنراتور آیا نیاز به نگهداری دارند؟
دیزل ژنراتورها در فواصل منظم به تعمیر و نگهداری معمول روتین احتیاج دارند. این به تولید کننده بستگی دارد، اما مهمترین موردی که به طور معمول سرویس میشود موتور است. موتورها معمولا پس از 250 یا 500 ساعت نیاز به سرویس دارند، اما فاصله سرویس توسط سازنده موتور مشخص میشود. اگر این مسئله را به اتومبیل ربط دهید، با سرعت 50 کیلومتر در ساعت یا 80 کیلومتر در ساعت، در 500 ساعت رانندگی، 40،000 کیلومتر خواهد بود.